Info

Beste ouders,

 
Allereerst hartelijk bedankt voor het massale aantal aanmeldingen voor de zomer 3daagse editie 2023: het hoogste aantal in ten minste vier jaar! In onderstaand bericht geven we jullie informatie en het volledige programma voor deze laatste dagen van de zomervakantie.
 
Woensdag 23 augustus en donderdag 24 augustus houden we bij Scouting Don Bosco in Mook. Adres: Avilaweg 15 te Mook. Daar gaan we op het grote veld forten bouwen met hout en ander materiaal. De kinderen worden woensdagochtend vanaf 09.50 uur verwacht bij de ingang van het scoutingterrein en bij aanmelding meteen in groepjes verdeeld op leerjaar en woonplaats (die groepsverdeling hebben wij opgesteld op basis van door iedereen ingevulde informatie). Op elk groepje staan twee of drie jongeren als begeleiding die de kinderen in het oog houden en hen helpen bij de activiteiten. Deze leiding loopt gedurende alle dagen met hetzelfde groepje kinderen mee. Ook donderdag worden de kinderen tussen 09.50 en 10.00 uur bij de scouting verwacht en om 15.00 uur eindigt het programma beide dagen. Ouders mogen natuurlijk ook bij het bouwwerk van hun kind komen kijken: dat kan donderdagmiddag na afloop van ons programma. Iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen en foto’s te maken. Ouders wordt verder verzocht tijdens aanvang van alle dagen (zowel woe, als don, als vrij) het terrein van de zomer 3-daagse niet te betreden, want dan wordt het veel te druk. Dit betreft bij de scouting het grote grasveld waar gebouwd wordt en op vrijdag het terrein van Eendracht.
 
Let op: zowel het beheer van de scouting als wij willen geen auto’s op het terrein ter plaatse. Dit in verband met overlast voor andere gasten die aanwezig zijn en filevorming de heuvel op. Dit betekent dat kinderen bij voorkeur lopend of per fiets naar de scouting komen of worden gebracht. Een andere optie is gebruik te maken van een zogenaamde ‘kiss and ride’: auto’s kunnen dan via het zandpad bij de Knollenberg omhoog rijden, waarbij de kinderen bovenaan worden afgezet en de ouders direct via de andere zijde van het terrein weer omlaag rijden. Hierbij kan niemand ter plaatse parkeren.
 
Hou er verder rekening mee dat de kinderen volop in de weer zijn met pallets, hout, spijkers e.d.. Stevige (dichte) schoenen zijn daarbij op woensdag en donderdag absoluut van belang. Dit voorkomt ongelukken en verwondingen als een kind bijvoorbeeld op een spijker gaat staan. Verder mag iedereen zijn/haar eigen hamer meenemen (vergeet niet de naam erop te zetten) en vooral veel spijkers zijn van harte welkom. Ook de organisatie zorgt voor spijkers, maar het motto bij de bouwdagen is: hoe méér hoe beter!
 
Op vrijdag 25 augustus gaan we op de velden bij Eendracht spellen doen en daar zijn ook grote springkussens en waterspelletjes bij aanwezig. Deze dag hoeven kinderen geen dichte schoenen aan. Iedereen mag bovendien zijn of haar zwemkleding meenemen. Ook dan starten we om 10.00 uur (inloop vanaf 09.50 uur) en eindigt de dag om 15.00 uur. Voor eten en drinken wordt gedurende alle dagen gezorgd. Alleen bij extreme warmte (zoals vorig jaar) raden we aan om een tasje met flesje water en zonnebrand aan uw kind mee te geven.